A fost redeschis Aeroportul Internaţional ”George Enescu”

Social

Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău a fost redeschis după o perioadă de aproape două luni, timp în care niciun avion nu a decolat sau aterizat din cauza lucrărilor de modernizare a pistei.

„Modernizarea cu bani europeni a pistei de la aeroport s-a încheiat: în total – 35 de milioane de euro investite în 2.500 metri de pistă nou-nouţă, de pe care băcăuanii, şi nu doar ei, pot zbura oriunde în Europa! Doar cerul este acum limita pentru cei care vor să călătorească decolând de pe Aeroportul Internaţional „George Enescu””, a scris, pe Facebook, europarlamentarul Dragoş Benea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău în perioada 2012 – 2016, în mandatul căruia au început primele lucrări de modernizare a aeroportului.

Pista aeroportului a fost închisă din 15 august, dată de la care compania Blue Air a mutat zborurile pe aeroportul din Suceava.

Primul zbor după redeschiderea aeroportului a fost duminică, fiind vorba de o cursă spre Italia a aceleiaşi companii.

Începând de luni, pe aeroportul băcăuan şi Wizz Air va opera zboruri.

Cele două companii au rute către 22 de destinaţii din 11 ţări ale Uniunii Europene.

Proiectul „Creşterea capacităţii portante şi modernizarea pistei de decolare aterizare şi a suprafeţelor de mişcare aferente la Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău” a fost câştigat de societatea FCC Construccion SA din Spania. Contractul, în valoare de peste 143 milioane lei, fără TVA, a fost semnat pe 8 noiembrie 2011. În cadrul proiectului a fost modernizată pista de decolare aterizare, cu o lungime de 2.500 metri şi o lăţime de 45 metri. De asemenea, au fost modernizate căile de rulare, iar balizajul a fost înlocuit. Sistemul de canalizare pluvială şi drumul perimetral de securitate au fost şi ele modernizate. Proiectul a avut 85% finanţare europeană, 13% finanţare de la bugetul de stat şi 2% finanţare de la bugetul Consiliului Judeţean Bacău.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns