Modificari in cadrul Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie al Spitalului Orasenesc Buhusi

Social

Spitalul Orasenesc Buhusi are medic nou, Dr. Raluca Bivol, medic specialist specialitatea recuperare, medicină fizică și balneologie. Programul este de marti pana vineri de la 07.00 la 15.00.
“Reabilitarea Medicală (în trecut numită Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, respectiv Balneofizioterapie) este o specialitate medicală clinică independentă, responsabilă de prevenirea, diagnosticarea, tratarea și managementul reabilitării persoanelor cu afecțiuni dizabilitante și comorbidități la toate vârstele, în vederea promovării capacităților și performanțelor fizice și cognitive ale acestor persoane, precum și în vederea creșterii calității vieții acestora. Scopul este de a îmbunătăți și de a restabili capacitatea funcțională și calitatea vieții pentru peroanele cu dizabilități fizice, afecțiuni dizabilitante /sau handicap, obiectul fiind restabilirea funcției optime în contextul prezenței unor diverse leziuni fizice, tisulare /sau funcționale”, spune Dr. Raluca Bivol.

Dotarea cu aparatura si echipamente medicale a Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie este cea minim necesara ( Btl X2, Siemes Ultratherm 608 (Unde Scurte ) X3, Datronix (Baia Galvanica), Magnetodiaflux, Presoterapie Mk 400, Diadinamic, Bioptron,Tensiometru +Stetoscop) dar se doreste imbunatatirea acesteia in perioada urmatoare .
Activitatea medicala a Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie:
Bolile cel mai frecvent tratate în cadrul cabinetului sunt: Lumbago, Scolioză, Lombosciacică, BAVP, Dorsalgii, Pinteni calcanean, Spondiloza CDL, Coxartroză, Hemipareză, Gonartroză, Hemiplegie, Fracturi, e.t.c.
“In acest moment, Spitalul Buhusi are acoperita cu resursa umana aceasta specialitate, dar se doreste ca de anul viitor sa se incheie contract cu C.A.S. Bacau, atat pe partea de ambulatoriu cat si pe spitalizare de zi. Astfel, pacientii nostri vor putea beneficia de toata gama de servicii medicale pe aceasta specialitate, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, pe perioada spitalizarii si contra cost la cerere”, spune Constantin Poaiana, managerul Spitalului Orasenesc Buhusi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns