„ACTIVITATE CARITABILĂ”-„Sfintele sărbători de iarnă”

Social

„Fiecare faptă bună este caritate. Adevărata avere a unui om în viaţa de apoi constă din lucrurile bune făcute pe această lume pentru semenii săi.”

Moliere

Actul de caritate este un act de bunătate, din ceea ce avem ajutăm pe alţii. Pentru a trăi în armonie şi echilibru ar trebui să ne împărţim succesul cu persoanele la care soarta s-a întors cu spatele. Caritatea, dorinţa de a ajuta oamenii, vine din dragostea, respectul, atât faţă de tine însăţi cât şi faţă de alte persoane. Trebuie să acceptăm diferenţele dintre noi şi în loc să ne judecăm, să încercăm să ne acceptăm şi să ne ajutăm unii pe alţii. Caritatea conturează bogăţia spirituală a fiecăruia, supranaturalul ei constă în faptul că şi un om sărac poate să ajute pe alţii, aceasta nefiind o prerogativă a oamenilor bogaţi. Prin intermediul acestei acţiuni, îi putem ajuta şi pe alţii, prin acţiunile pe care le întreprindem, dar ne putem ajuta si pe noi, mai mult decât am putea crede. Prin actele de caritate, tinerii îşi pot dezvolta anumite competenţe sociale, întrucât sunt tot timpul nevoiţi să intre în contact cu oamenii din jurul lor.

Naşterea Domnului sau Crăciunul ne cere inimă de copil, minte de înţelept şi suflet curat, pentru a-i putea descifra taina şi a-i pătrunde înţelesul. Este sărbătoarea fericirii, a curăţeniei sufleteşti, a credinţei şi a purităţii dar şi a iertării şi a mulţumirii.

În acest context, în data de 19.12.2019, s-a desfăşurat activitatea de donare desert la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă a Persoanelor cu Dizabilităţi din Tg. Ocna, activitate la care au participat 5 persoane internate şi care face parte din proiectul educativ „Crăciunul-Sărbătoarea bucuriei şi a solidarităţii umane”.

Beneficiarii au primit desertul donat de către persoanele internate care au mai oferit în dar şi un colaj de colinde care vestesc Naşterea Mântuitorului în ieslea din Betleem.

Proiectul urmăreşte implicarea tinerilor din Centrul Educativ în acţiuni de caritate care să le dezvolte conştiinţa şi conduita morală bazată pe respectul faţă de semeni, transformarea comportamentelor cotidiene ale tinerilor în stiluri de viaţă sănătoase şi durabile.

Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe doamna subinspector de poliţie penitenciară Mirela Şerban, telefon 0234-344434, interior201, fax 0234 -341200, e-mail:crtgocna@anp.gov.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns