Dan Barna la Bacău: Soluţia actualei crize politice o reprezintă organizarea alegerilor anticipate

Politic

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, a declarat în timpul unei conferinţe de presă în Bacău că soluţia actualei crize politice o reprezintă organizarea alegerilor anticipate, mesaj pe care i l-a transmis şi preşedintelui Klaus Iohannis în timpul consultărilor de astăzi de la Cotroceni.

„Noi, Alianţa USR PLUS, susţinem în continuare că varianta corectă este cea a alegerilor anticipate. Răspunsul la o criză politică, în toate democraţiile stabile, este întoarcerea la cetăţeni. Dacă ne uităm la actuala componenţă a Parlamentului, vedem că orice viitoare componenţă guvernamentală va fi una slabă care va depinde foarte mult de arbitrajul şi de bunul chef al PSD şi sateliţilor lor. Am discutat acest lucru şi cu Preşedintele Iohannis în cele două întâlniri, inclusiv în această dimineaţă. I-am spus că varianta corectă este să mergem către alegerile anticipate, să ne asigurăm că PSD nu se întoarce la guvernare în viitor.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, la Bacău.

Dan Barna a declarat că în contextul actualei nominalizări de Prim-ministru, USR va susţine noul Guvern cu un vot de învestitură doar cu patru condiţii.

„Azi am văzut că Preşedintele Iohannis a ales o altă variantă, aceea de a-l propune pe Ludovic Orban ca premier desemnat urmând ca acesta să-şi găsească o majoritate în Parlament. Din această perspectivă, poziţia Alianţei USR PLUS este aceea că putem discuta despre susţinerea învestiturii unui guvern Orban doar cu respectarea a patru condiţii foarte clare: alegerea primarilor în două tururi, adoptarea iniţiativei Fără Penali în funcţii publice, desfiinţarea legii a recursului compensatoriu, consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziţia de comisar european ce revine României.”, a conchis Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, la Bacău.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns