Instalatie radiologica moderna pusa in functiune la Spitalul din Buhusi

Social

Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi a obtinut autorizatia de functionare C.N.C.A.N. pentru instalația radiologica pentru radiografie – radioscopie digitala cu detector digital dinamic (RX).

De acest gen de investigatii pot beneficia pacientii internati in regim de spitalizare de zi sau internare continua, cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist si – la cerere – contra cost.

Echipamentul medical nou achizitionat este fabricat in Uniunea Europeana iar rezultatele investigațiilor vor fi disponibile pe CD, printate si prin sistemul informatic, direct in calculatorul medicilor specialiști care au recomandat investigațiile. Investitia face parte din finantarea acordata de Ministerul Sanatatii, la care se adaugă 10 % cofinantare din partea Consiliului Local/ Primariei Orasului Buhusi.

„Radiologia digitala este o investigatie imagistica ce ofera imagini de inalta calitate, permitand medicului o mai buna examinare a pacientului. Spre deosebire de radiologia conventionala, durata examinarii cu ajutorul radiologiei digitale este mult mai redusa. Radiologia digitala furnizeaza imagini in secunde, in loc de minute. In mod normal un examen cu ajutorul radiologiei digitale dureaza 10 secunde, dar nu mai mult de 1 minut. Expunerea pacientului la radiatii este mult mai mica. Aparatura folosita reduce doza de radiatii cu pana la 30%, comparativ cu radiologia conventioanala”, a declarat Constantin Poiana, managerul Spitalului “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns