Structură cu paturi exclusiv pentru suspiciunile și îmbolnăvirile cu COVID 19 la Spitalul din Buhuși

Social

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși a pregătit o structură cu paturi exclusiv pentru suspiciunile și îmbolnăvirile cu COVID 19. Propunerea a fost elaborata de Spitalul din Buhuși și avizată de către DSP Bacău.

In aceasta structura se vor interna cazurile suspecte de imbolnavire cu coronavirus, atat din zona de deservire a spitalului cat si din alte locatii din judetul Bacau.

Structura destinata acestui scop are circuite functionale separate, dotarile necesare , monitoare de functii vitale, surse de oxigen, aparat EKG, inclusiv, la nevoie, un pat de terapie intensiva cu ventilator si monitor pentru cazurile critice care necesita ventilatie mecanica si monitorizare permanenta.

Programul medicilor a fost modificat pentru a fi asigurata continuitatea serviciilor medicale, iar personalul a fost suplimentat cu asistente medicale si infirmiere .

Pe 14 martie au fost montate primele corturi de triaj pacienti, pentru Compartimentul de Primiri Urgente si pentru sectia de boli infectioase. Acestea au fost puse la dispozitie si montate de catre S.V.S.U. si Primaria Orasului Buhusi. Totodata, ISU Bacau a trimis si montat un cort militar pentru triajul pacientilor din Compartimentul de Primiri Urgente.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns