440.000 lei pentru secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău

Social

Ministerul Sănătăţii a alocat 440.000 lei secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, a declarat preşedintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr. Banii urmează să fie folosiţi pentru achiziţionarea medicamentelor, materialelor sanitare şi aparatelor destinate pacienţilor cu Covid-19.
“Ca unitate sanitară nominalizată să desfăşoare îngrijirea pacienţilor critici, în contextul COVID-19, prin liniile ATI, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău are obligaţia să desemneze un coordonator al acestei activităţi şi să îndeplinească o serie de criterii prevăzute de minister.

Am speranţa că buna colaborare dintre reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bacău şi cei ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău vor face ca această posibilitate de susţinere a activităţii de ATI, în special pentru pacienţii cu COVID-19, va deveni funcţională în câteva zile, cu atât mai mult cu cât banii există deja în bugetul DSP Bacău”, a declarat deputatul Ionel Palăr.
Pe 24 martie, Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău suma de 432.000 lei pentru achiziţia unui aparat medical Real Time PCR destinat testării infecţiei cu coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns