Comunicat de presă – Lansare proiect „Modernizare și reabilitare Colegiul Grigore Antipa”, cod SMIS 129438

Social

Municipiul Bacău, ȋn calitate de beneficiar, implementează proiectul “Modernizare şi reabilitare Colegiul „Grigore Antipa”, cod SMIS 129438. Data ȋnceperii proiectului este 01.12.2018, urmând ca acesta să fie finalizat în data de 31.12.2022.

Obiectivul general al proiectului „Modernizare și reabilitare Colegiul „Grigore Antipa” îl constituie cresterea calitatii infrastructurii educationale relevanta pentru piata muncii in vederea imbunatatirii disponibilitatii, calitatii si relevantei acesteia si al dotarilor, pentru obtinerea de performante scolare si dobandirea de competente, care sa asigure resursele umane necesare unei dezvoltari durabile

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Obiectivul Specific 1. Imbunatatirea calitatii infrastructurii Colegiului „Grigore Antipa”, prin efectuarea de lucrari de reabilitare si modernizare. Obiectivul specific este fundamentat de faptul ca se optimizeaza activitatile prin cresterea nivelului de confort, siguranta si igiena si se vor crea conditii optime de educare si invatare la standarde comparabile cu cele impuse in Uniunea Europeana;
  • Obiectivul Specific 2. Dotarea cu aparatura tehnica la standarde cerute in momentul de fata pe piata muncii. Obiectivul specific este fundamentat de faptul ca este absolut necesara modernizarea infrastructurii educationale, poate genera un avantaj fata de liceele teoretice preferate in prezent de catre absolventii de gimnaziu, lucru care duce la cresterea competivitatii intre licee si la largirea ofertelor educationale pentru elevi;
  • Obiectivul Specific 3. Imbunatatirea serviciilor educationale oferite comunitatii prin intermediul Colegiului „Grigore Antipa”, prin dezvoltarea profesionala a elevilor, a formarii ca personalitate sociala si pregatirea pentru piata muncii. Obiectivul specific este fundamentat de necesitatea asigurarii confortului necesar derularii proceselor educationale si in conditii de siguranta.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4  – Investițiile în educație și formare, inclusiv  în formarea profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Valoarea totală a proiectului este de 5.837.969,47lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 5.721.210,09 lei. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. Pentru alte informaţii despre Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020 puteţi accesa www.inforegio.ro sau www.facebook.com/inforegio.

Persoană de contact: Constanta GRIGORAȘ – Manager Proiect, inspector de specialitate la Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău, tel/ fax: 0234/512.726, office@adlbacau.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns