Laboratorul de testare COVID-19 de la Spitalul din Comăneşti este funcţional

Social

Ministerul Sănătăţii a avizat laboratorul de testare COVID-19 al Spitalului “Ioan Lascăr” din Comăneşti, a anunţat primarul Viorel Miron. Aparatul de tip Real Time – PCR poate efectua circa 500 de teste în 24 de ore.

“Avizarea laboratorului de testare este o veste foarte bună pentru comăneşteni şi pentru întreaga populaţie de pe Valea Trotuşului. De la începutul epidemiei, am fost în permanenţă preocupaţi de sănătatea publică, iar acest laborator întregeşte toate eforturile noastre pentru ca epidemia să fie ţinută sub control. Vreau pe această cale să mulţumesc celor care au finanţat acest laborator, celor au făcut posibilă ridicarea clădirii în care funcţionează toată aparatura, personalului medical de la Spitalul din Comăneşti, tuturor celor care, de câteva luni, se află în linia întâi în lupta împotriva epidemiei de coronavirus”, a declarat primarul oraşului Comăneşti, Viorel Miron.

Laboratorul Real Time-PCR efectuează şi analize pentru depistarea hepatitei de tip B şi C, infecţii ale aparatului urogenital, ale tractului digestiv şi ale tractului respirator, dar şi markere tumorale.

Laboratorul a fost achiziţionat de o firmă privată, iar valoarea finanţării a fost de 114.000 de euro.

Pentru funcţionarea laboratorului au fost necesare şi alte investiţii şi dotări în imobil, care s-au realizat atât cu fonduri proprii, cât şi cu sprijinul unor agenţi economici locali. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns