Nou aparat de anestezie generala la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi

Social

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi are de curand in dotare un echipament medical deosebit de important pentru buna desfasurare a actului medical de calitate. Este vorba despre un aparat de anestezie generala pentru Blocul Operator, dispozitiv cu ajutorul căruia se administrează un amestec gazos cunoscut, dar variabil, şi care include gaze anestezice dar şi gaze care susţin viaţa. Este folosit în toate sălile în care pacientului trebuie să i se administreze o anestezie.

Aceasta investitie a fost posibila datorita fondurilor de la Ministerul Sanatatii si 10% cofinantare din partea Consiliului Local/ Primăriei Orașului Buhusi.

Pana la momentul achizitiei acestui echipament medical, la nivelul Blocului Operator (cu 3 sali de operatie) exista un singur aparat de anestezie generala. Avand in vedere ca echipa medicala a fost completata cu inca doi medici -specialitatea chirurgie generala si un medic – specialitatea urologie, era greu de asigurat accesul la salile de operatie a doua echipe operatorii simultan.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns