Spitalul din Buhuși, pe locul 3 în clasamentul Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor

Social

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși ocupă locul 3 din 10, într-un clasament alcătuit de Marius Dumitrescu, președintele Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD), editor manager la revista Health-MedFarm.

Marius Dumitrescu a susținut, la mijlocul lunii decembrie 2019, un curs gratuit de protecție a datelor cu caracter personal pentru personalul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, la care au mai participat și salariați de la Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Municipal Onești, Spitalul Județean Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, Spitalul Hârlău, Spitalul Județean Buzău, dar și reprezentanți de la Direcția de Sănătate Publică Bacău.

„Faptul că la Buhuși se organizează cursuri de formare/inițiere pentru personalul medical și non medical ne face să credem că se poate și la spitalele care până mai ieri nu făceau parte din harta selectă a unităților sanitare care ofereau astfel de instruiri pentru personalul din sistemul sanitar. După cursul de hemovigilență din luna noiembrie, putem spune că și cursul «Confidențialitatea actului medical – între obligație etică și obligație legală» a fost unul deosebit de important, motiv pentru care vom organiza și altele în perioada următoare la noi, în spital”, a declarat Constantin Poiană, managerul Spitalului Buhuși, pentru ziarul Deșteptarea.

“Cunosc echipa managerială a Spitalului Buhuși și o apreciez foarte mult. Principiul de bază după care se ghidează această instituție este diferit și aș putea spune neobișnuit: omenia. (…) Aici oamenii se susțin unii pe alții și își doresc să facă performanță într-un mediu plăcut, înțelegând importanța relațiilor interumane. Cursul planificat a început la ora 9 fix într-o sală foarte mare și, totuși, neîncăpătoare pentru cadrele medicale care își doreau să obțină mai multe informații despre confidențialitatea actului medical și provocările protecției datelor cu caracter personal. (…) Nu pot decât să mulțumesc managementului pentru modul în care a reușit să atragă interesul pentru acest domeniu, pe care cei mai mulți îl igoră. Toți participanții au înțeles că acest Regulament apără interesele și drepturile noastre, a fiecărei persoane fizice, și dacă alegem să îl ignorăm nu facem decât să ne facem rău singuri și să ne sabotăm”, scrie Marius Dumitrescu, pe Portalul Dpo-NET.ro, Comunitatea profesioniștilor în protecția și securitatea datelor cu caracter personal.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns