Lansare proiect „Modernizarea, dotarea și extinderea corpurilor Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău“

Social

Municipiul Bacău, în calitate de Beneficiar, lansează proiectul „Modernizarea, dotarea și extinderea corpurilor Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău“ Cod SMIS 126795 împreună cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1: „Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectiv specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A – Ambulatorii.

Obiectivul general este reprezentat de reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău în vederea furnizării de servicii medicale aliniate la standardele europene. Astfel, se urmărește reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor și ducand la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite. Prin plusul de calitate a infrastructurii, se va dezvolta astfel rețeaua de centre medicale moderne, capabile să furnizeze îngrijire primară continuă. Aceasta va conduce atat la eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii de asistență in cadrul ambulatoriului.

Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Îmbunătățirea infrastructurii ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău în aproximativ 3 ani de la semnarea contractului de finanțare.
2. Creșterea gradului de adresabilitate în ambulatoriile de specialitate concomitent cu reducerea timpilor de așteptare pentru investigații specifice în aproximativ 3 ani de la semnarea contractului de finanțare.

Valoarea totală a proiectului: 11.753.821,52 lei.
Valoarea totală eligibilă (Finanțarea nerambursabila): 10.700.465,41 lei.
Valoare nerambursabilă: 10.486.456,10 lei din care:
– Valoarea eligibilă nerambursabila din FEDR (Valoarea contribuției europene – 70%): 7.490.325,80 lei.
– Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul national: 2.996.130,30 lei (28%).
Data începerii proiectului: 01.08.2018.
Data finalizării proiectului: 30.09.2023.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns