Proiectul Centrului Comunitar Integrat Buhuși a primit finanțare

Social

Consiliul Județean Bacău și Primăria Orașului Buhuși s-au asociat pentru finanțarea și realizarea unui centru comunitar integrat într-o clădire dezafectată aflată în curtea Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși. În momentul de față acest spațiu este folosit pentru depozitare, fiind unul generos, în care va fi amenajat noul centru.

„După finalizarea amenajării lui, UNICEF îl va dota cu echipamentele necesare și va finanța, timp de 3 ani, serviciile medicale și sociale de care vor beneficia, cu precădere, copiii vulnerabili, copiii cu dizabilități și femeile însărcinate. După această perioadă de 3 ani, centru va rămâne sustenabil, întrucât Casa de Asigurări de Sănătate decontează serviciile medicale, iar unitatea medicală aflată în proximitate (spitalul) va asigura operativitatea. Viitorului centru comunitar integrat îi sunt în acest moment arondate două localități: Buhuși și comuna Blăgești. Însă, având în vedere că Spitalul din Buhuși deservește o populație de peste 40.000 de locuitori din oraș, dar și din comunele limitrofe, de serviciile acestui centru vor putea beneficia copiii vulnerabili și cu dizabilități, dar și gravidele inclusiv din comunele Racova, Gârleni, Filipești sau Hemeiuș”, a declarat Constantin Poiană, managerul Spitalului din Buhuși.

Beneficiarii direcți vor fi gravidele, copiii de 0-3 ani și copiii cu dizabilități. Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși va pune la dispoziție o clădire cu acces la utilități și servicii medicale paraclinice și circuit independent față de unitatea sanitară.

“Ne dorim ca acest proiect să fie implementat pentru că este deosebit față de celelalte, oferă acces la utilități, acces la serviciile paraclinice, cabinetele medicale de specialitate, spitalizare de zi și spitalizare continuă. Am fi în echipă completă și mai ales am avea alături și partea socială, ceea ce nu este deloc de neglijat”, a mai spus Constantin Poiană.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns