Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși funcționează cu toate secțiile deschise

Social

Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși este angrenat în acordarea asistenței medicale de specialitate, atât prin specialitățile medico-chirurgicale, cât și prin secția de boli infecțioase a unității sanitare, care acordă îngrijiri cazurilor de îmbolnăvire COVID-19, aici fiind internați în acest moment atât pacienți pozitivi, cazuri ușoare și medii, cât și pacienți care prezintă suspiciuni din Buhuși, localitățile învecinate și din județul Bacău.

De asemenea, pacienții – cazuri severe, din Buhuși și localitățile învecinate, vor fi transferați la alte unități sanitare din județ sau din țară.

Prin Compartimentul Primiri Urgențe se asigură activitatea medicală de urgență pentru persoanele care se adreseaza spitalului și, în funcție de patologia specifică, se internează în secții ale unității sanitare prin structura tampon, unde pacienților internați le sunt recoltate teste RT PCR și, în funcție de rezultatele acestora, sunt internați pe secțiile spitalului, iar cei cu rezultate pozitive la secția de boli infecțioase sau la alte instituții sanitare.

În condițiile specifice evoluției pandemiei COVID 19, Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși preia pacienți transferați și de la alte unități sanitare din județ, în secțiile/compartimentele Pediatrie, Medicină Internă, Reumatologie, Cardiologie, Neurologie, Chirurgie generală.

“La nivelul unității sanitare, au fost recoltate un număr de 83 teste R.T. PCR de la pacienții care au prezentat simptomatologie respiratorie. Salariații noștri, contacți cu cazuri confirmate, au beneficiat de tăstari R.T. PCR, precum și de testări igM / IgG (peste 65 de testări). Unitatea noastră dispune de cantități corespunzătoare de echipamente de protecție, dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente”, a declarat Constantin Poiană, managerul Spitalului “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns