Valea Uzului, una dintre cele mai frumoase zone turistice din județul Bacău

Divertisment

Valea Uzului este considerată una dintre cele mai frumoase zone turistice din județul Bacău, care aparțin de orașul Dărmănești. Se ajunge pe Șoseaua Moinesti -Târgu Ocna dacă ne abatem spre Valea Uzului.

Acolo găsim barajul și lacul de la Valea Uzului. Barajul este primul din țara noastră construit din contraforți și reprezintă o zonă importantă din punct de economico – social. Pe lângă atribuțiile hidroenergetice, acest loc este și o oază în special pentru turiștii pasionați de drumeții, alpinism, mountain biking, camping, parapantă.

Râul Uz care strabate valea este o apă repede de munte și pentru că omul i-a pus opreliște în cale, astfel a apărut altă atracție a văii – Lacul de acumulare Poiana Uzului, care face parte din Rezervația Naturală Nemira.

Pescarii pasionaţi spun că Valea Uzului este locul ideal pentru o partidă prelungită, de o săptămână, de pescuit. Dacă turiștii vin pregătiţi cu echipamentul de acasă aceștia pot face: drumeții, alpinism, să meargă cu bicicleta pe munte, să campeze, să se dea cu parapanta, plimbări cu ATV- ul.

Turiștii au posibilitatea de a alege între diferite trasee montane precum cele spre munții Ciucului, Podul de Patră-Dărmănești, Podul de Piatră-Valea Uzului. Se pot face drumeții și în masivul Nemira pe una din rutele următoare: Lacul Poiana Uzului – Vârful Fântânii – Lemnia (sat). Trasee montane deosebit de frumoase care antrenează plămânii și condiția fizică, locuri cu o priveliște fermecătoare.

Valea Uzului este locul perfect pentru un weekend departe de zgomotul orașului, de trafic și de stresul cotidian. O oază a drumeților, coada lacului incită la plimbări sub clar de lună sau sub razele călduțe ale soarelui, plimbări la aer curat care să oxigeneze organismul și să alunge grijile de mâine.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns